Konserve üreten işletmeler, kutu seçimi sırasında kutunun özellikleri ve kutuya konulacak gıda madddelerinin özelliklerini birarada bulundurmak ve amaca en uygun kutuyu seçmek zorundadırlar. Bu kapsamda konserve kutularında, lehim hatası, kapama hatası, lekeli, delik ve paslı kutular, standart ölçülere uymayan kutular, boyama ve baskı hatası olan veya boya kokusu olan kutular ve konserve açacağı hatalı olan kutular yanında conta hatası bulunan kutular üretimde kullanılmamaktadır. Konserve kapaklarında bulunan contalar, kapak üzerinde düz olarak bulunmalıdır. Eğer kullanılan conta üzerinde enine veya boyuna çizgiler varsa ya da conta, olması gerekenden küçük veya büyük ise kutuya tam oturmayacaktır. Bu durumda konserve kutusunun kaliteli olduğundan söz edilemez. Conta hatası yüzünden kutu zaman içinde hava alacak ve içindeki gıda maddeleri bozulacaktır.
Ambalaj sektöründe genelde su bazlı contalar kullanılmakta ve bu contalar bir kurutma işleminden geçirilmektedir. Konserve kutularda contanın, kapaklar kapatılmadan önce yüzde 98 kuruluk derecesine ulaşmış olması ve kurutma işleminden sonra en az iki gün bekletildikten sonra kapama işlemi uygulanması gerekmektedir. Teneke konserve kutularında gövde ve kapakların birbirleri ile birleşmesinde conta kullanılmaktadır. Kullanılan contalar su bazlı veya solvent bazlı olabilir. Solvent bazlı contaların maliyeti yüksek olduğu için, ama daha önemlisi kutu içindeki gıda maddesine kimyasal geçiş (migrasyon) riski yüksek olduğu için daha az tercih edilmektedir. Su bazlı contalar ise gıda sektöründe maliyet ve gıda güvenliği bakımından daha yaygın kullanılmaktadır. Su bazlı contalarda katı madde oranları yüzde 60 seviyesindedir. Kapak contalarında, depolama süresi boyunca katı madde oranları yüzde 95’lere ulaşmaktadır.
Gelişmiş laboratuvarlarda ambalaj analizleri kapsamında conta miktarı kontrol çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar sırasında, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlar esas alınmaktadır.