Bir kere şunu kabul etmek gerekir ki, yanmayan kumaş yoktur, bütün kumaşlar önünde sonunda yanar. Ancak bazı kumaşların ateşe karşı, diğerlerine göre daha fazla dirençli olduğu söylenebilir. Güç tutuşur bu kumaşlara alev almaz kumaşlar dendiği de olmaktadır. Bu kumaşlar, yapıları itibariyle tutuşmaya, yanmaya ya da alev almaya karşı daha dayanıklıdır. Kumaşlara verilen bu yanmazlık özelliği, ya yanmaz elyaftan üretilen ipliklerle veya son apre işlemleri sırasında verilmektedir.
Sigara içenler açısından en büyük tehlikelerden biri, yatak odasında sigara içilmesi ve sigaranın tam söndürülmeden uykuya geçilmesidir. Böyle durumlarda yatağa düşen ve hala için için yanan sigara yüzünden yatağın tutuşma ihtimali çok yüksektir. İşte tekstil üreticileri bu tür riskleri önlemek amacı ile yatak tabanlarının ve yatakların tutuşabilme ve yanma durumlarını önleyecek özellikler katmaktadır.
Laboratuvarlar, ulusal veya uluslararası akreditasyon kuruluşlarından, TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardına uygun şekilde akredite olmaktadır. Bu yüzden gerçekleştirilen bütün testler ve düzenlenen bütün raporlar, kaliteli, güvenilir ve hızlı olmaktadır.
Bunun yanında laboratuvarlar test çalışmalarında ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara uymaktadır. Mobilya testleri kapsamında yapılan, döşenmiş yatak tabanları ve döşeklerin yanabilirliği - Part 1 (İçin için yanan sigara) testlerinde de laboratuvarlar şu standartları esas almaktadırlar:
- TS EN 597-1 Mobilya - Döşenmiş yatak tabanları ve döşeklerin yanabilirliğinin değerlendirilmesi - Bölüm 1: Yanma kaynağı - İçin için yanan sigara
Bu standart, yataklar, yatak yastıkları ve döşenmiş yatak tabanları, bir yanma kaynağı olarak için için yanan bir sigaraya maruz kaldığında, yanabilirliğinin tespit edilmesi için kullanılan bir test yöntemini kapsamaktadır.