Tekstil ürünleri çok kolay tutuşabilmekte ve bu durum çok ciddi hasarlara yol açabilmektedir. Son yıllarda tekstil ürünlerine güç tutuşurluk özelliği kazandırılarak bunların alev alma hızları geciktirilmektedir. Bu çalışmalar sayesinde hem can güvenliği hem de mal güvenliği sağlanmış olmaktadır.
Tekstil sektöründe yanmaz kumaş olarak üretilen kumaş çeşitleri temelde şunlardır: cam elyaf kumaşlar, silikon kaplı cam elyaf kumaşlar, poliüretan kaplı cam elyaf kumaşlar, alümünize kaplı cam elyaf kumaşlar, cam elyaf çelik telli kumaşlar, silikat kumaşlar ve seramik kumaşlar.
Laboratuvarın birçoüu, ulusal veya uluslararası akreditasyon kuruluşlarından, TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygun şekilde akredite olmaya önem vermektedir. Çünkü ancak bu durumda yapılan bütün testler ve düzenlenen bütün raporlar kaliteli, ve güvenilir kabul edilmektedir.
Akridete laboratuvarlar ayrıca test çalışmalarında, yayınlanmış kriterlere ve standartlara uymak zorundadır. Mobilya testleri kapsamında yapılan, yatak malzemelerinin tutuşabilirliğinin değerlendirilmesinde eğer tutuşma kaynağı kibrit alevi veya bunun eş değeri bir alev ise, laboratuvarlar şu standartları esas almaktadırlar:
- ISO 12952-2 Tekstil - Yatak malzemelerinin tutuşabilme özelliğinin değerlendirilmesi - Bölüm 2: Ateş kaynağı: Alev ve eşdeğeri
- TS EN ISO 12952-2 Tekstil yatak malzemelerinin yanma davranışları - Bölüm 2: Tutuşma kaynağı: Sönmemiş kibrit ve eşdeğeri
Bu standart, herhangi bir yatak malzemesinin bir kibrit alevi veya buna benzer bir alev ile ile karşılaşıldığında tüm yatak takımlarının ateşlenebilirliğini değerlendirmeye yönelik test yöntemlerini içermektedir. Genel olarak bir döşek üzerine konulan bütün yatak takımları için geçerlidir. Bu standart kapsamında, örneğin çarşaflar, battaniyeler, elektrikli battaniyeler, şilte örtüleri, örtü altları, yorganlar ve yatak örtüleri, her türden yastıklar ve yastık kılıfları girmektedir. Ancak şilteler ve yatak bazalarına bu standart uygulanmamaktadır.