Genel olarak temizlik grubu ürün tanıtımlarına bakıldığında, birbirlerine çok benzeyen ve çoğu aynı anlama gelen farklı ifadeler taşıdıkları görülür. Bazen de pek anlaşımayan ama ürüne bir üstünlük kazandırıyor gibi algılanan teknik ifadeler kullanılır.
Bir kısım temizlik ürünlerinin parlak yüzeylerin, bir kısmının suya dayanıklı yüzeylerin günlük temizliğinde kullanılacağı, bir kısmının asit veya alkali madde içermediği, bir kısmının düşük konsantrasyonlarda etkili olduğu, bir kısmının içerdiği aktif maddeler ile daha etkin temizleme gücüne sahip olduğu, bir kısmının ise alkol, palmiye yağı veya hindistan cevizi yağı özlerini içerdiği söylenmektedir.
Bunların hepsi belli bir pazarlama stratejisi içinde yapılmaktadır. Ama tüketicilerin kafası karışmaktadır. Bu kadar çok firma ve ürün arasında neyi nasıl seçeceğine karar vermekte zorlanmaktadır. Çoğu zaman da fiyat etkili olmakta ve hangisi daha ekonomik ise o ürüne yönelmektedir. Oysa ekonomik görünen bir ürün bile aslında daha fazla kullanmak gerektiği için o kadar da ekonomik olmayabilir.
Genel temizlik ürünleri kapsamında yüzey dezenfektanları, ahşap yüzey temizleyici, cam temizleme maddeleri, toz toplama maddeleri, alkali klor bazlı köpüksüz temizleyiciler, QAC bazlı yüzey dezenfektanları, pas ve korozyon önleyiciler, beton ve harç sökücüler, köpüğü ayarlı halı yıkama maddeleri, otomatlar için günlük temizlik maddeleri ve ağır kir ve cila sökücü gibi sayısız ürün bulunmaktadır.
Üretici firmalar bu gerçeklerden hareketle yetkili laboratuvarlardan şimdi ürün performans testleri talep etmektedir. Laboratuvarlar tarafından yapılan genel temizlik ürünlerinin performans test sonuçları, tüketiciler için çok şey ifade etmektedir. Bu test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmalarda yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan bilimsel çalışmalar ve standartlar dikkate alınmaktadır.
Yapılan performans testleri, temizlik ürünlerinin ne kadar güçlü, işlevsel ve kullanışlı olduğunu göstermesi bakımından önemlidir.